zaterdag 6 oktober 2012

Montaione en San Gimignano in Toscane

Gisteren vanuit de omgeving van Pisa in Toscane een uitstapje naar San Gimignano gemaakt. Dit prachtige stadje, bekend van de vele hoge middeleeuwse torens wordt door sommigen ook wel het mooiste stadje van Toscane genoemd. Als het niet zo dramatisch overspoeld zou zijn door de vele duizenden toeristen dan zou dit inderdaad misschien wel het geval kunnen zijn. Echter, als je over de hoofden van mensen in plaats van eeuwenoude keien moet lopen dan gaat er toch wel iets van het mooie karakter van het stadje verloren.
Maar goed, het is en blijft een prachtig plaatsje, je moet alleen wel je best doen om een iets wat minder druk moment uit te kiezen om San Gimignano te bezoeken.
Onderweg hebben we heerlijk getoerd door het prachtige Toscaanse landschap en onder andere een stap gemaakt in het mooi op een heuvelrug gelegen dorpje Montaione. Niet zo mooi als San Gimignano, maar het ligt prachtig en heeft een aantal knusse straatjes en biedt een schitterend panoramisch uitzicht over de omgeving en op het moment dat wij er waren, was er nauwelijks een toerist te vinden. Een oase van rust dus.




Voor wie wil kamperen in Toscane, heeft Camping Contact Vakanties een aantal uitstekende campings in deze regio geselecteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten